marți, 6 noiembrie 2012

LINII DE FINANTARE DESCHISE

In atentia operatorilor din segmentul IMM si Start - up.

   In acest moment, se afla in derulare cateva linii de finantare foarte utile celor care vor sa-si dezvolte o afacere noua sau una deja existenta. Astfel tinerii cu varsta pana in 35 ani, care doresc sa-si dezvolte o afacere, au la dispozitie programul guvernamental implementat de AIPPIMM, ,, STIMULAREA TINERILOR INTREPRINZATORI" in cadrul caruia se acorda sprijin financiar nerambursabil de maxim10000 Euro, reprezentand 50% din valoarea eligibila a proiectului. Altfel spus, la un proiect cu o valoare eligibila de 20000 E, primiti 10000 E nerambursabil si in plus sunteti scutit de plata asigurarilor sociale pe o perioada de 3 ani, pentru salariatii angajati cu contract de munca ( minim 2 salariati impusi prin program).

Pentru operatorii din industrie, este deschisa o linie de finantare in cadrul POSCCE, Axa 4, privind investitii in eficienta energetica a companiilor din industrie. Valoarea maxima nerambursabila a unui proiect este de 90000000 lei. Procentul nerambursabil aplicat la cheltuielile eligibile este de :
70% pentru microintreprinderi si intreprinderi mici ( 60% pentru Regiunea Bucuresti - Ilfov)
60% pentru intreprinderi mijlocii( 50% pentru Regiunea Bucuresti - Ilfov)
50% pentru intreprinderi mari ( 40% pentru Regiunea Bucuresti - Ilfov)
 
Pentru cei care doresc linii de credit, este operational programul guvernamental ,, CARDUL KOGALNICEANU", prin care se poate aplica pentru o linie de credit cu dobanda subventionata si garantii de stat de maxim 80%. Valoarea maxima a liniei de finantare, reprezinta 50%  din cifra de afaceri din ultimele 12 luni, asa cum reiese din balantele de verificare ale firmelor aplicante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Asteptam opiniile dvs. !